Maatschappelijke betrokkenheid

Nederland


Voor Sanofi Genzyme betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen aandacht hebben voor de belangen van alle stakeholders die betrokken zijn bij het werk dat we doen.

Toewijding aan patiënten

Wat betekent verantwoord ondernemen bij Sanofi Genzyme? Het betekent een duurzame bedrijfsvoering waarmee geïnvesteerd kan blijven worden in belangrijk onderzoek en innovatieve nieuwe therapieën. Het betekent ook het uitvoeren van onze activiteiten volgens de hoogste ethische normen en waarden.

Sanofi Genzyme’s begrip van maatschappelijke verantwoordelijkheid is gebaseerd op onze toewijding aan patiënten en in het bijzonder aan patiënten die weinig andere opties hebben. Onze organisatie is opgericht om adequate behandelingen te ontwikkelen voor patiënten met zeldzame ziekten waar nog geen behandeling voor beschikbaar was. Dit blijven we voortzetten door de focus op ontwikkeling van nieuwe therapieën voor ziekten die vandaag de dag nog niet of onvoldoende behandeld kunnen worden.

Betrokkenheid Genzyme Nederland

Maatschappelijke betrokkenheid en een "can-do" houding vormen de kern van de bedrijfscultuur van Sanofi Genzyme. Nergens komt dit beter tot uiting dan in de activiteiten van onze medewerkers. Onder het motto “show that you care” zetten zij zich in om verschil te maken in het leven van een patiënt met een ernstige ziekte.

In Nederland zet Sanofi Genzyme zich vrijwillig in voor meerdere activiteiten, vaak samen met één van onze partner organisaties, waaronder:

Aandacht voor zeldzame ziekten

Een zeldzame ziekte? Dat komt toch heel weinig voor? In totaal zijn er meer dan 6000 verschillende ziekten, waar alleen al in Nederland ruim 1 miljoen mensen mee te maken hebben. Per ziekte zijn er weinig patiënten, maar bij elkaar is het dus wél een hele grote groep!

Op dit moment is voor slechts 50 van deze ziekten behandeling beschikbaar, terwijl veel zeldzame ziekten levensbedreigend zijn. Meer aandacht en onderzoek zijn dus hard nodig!

Het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) en biofarmaceutisch bedrijf Sanofi Genzyme hebben een video gemaakt om deze feiten op een pakkende manier onder de aandacht te brengen; ‘Show that you care’. De noodzaak van beschikbaarheid van behandelingen door voldoende onderzoek wordt via een indringende dans geïllustreerd.

Het doel is het genereren van aandacht en daarmee het bewustzijn van iedereen over zeldzame ziekten te vergroten. Bekijk het filmpje hieronder en deel het met iedereen; Show that YOU care!


Expression of Hope


Met het initiatief Expression of Hope wordt aan mensen met een zeldzame ziekte, hun familieleden en zorgverleners de gelegenheid geboden om hun gevoelens en ervaringen over het dagelijks leven met een zeldzame ziekte te uiten.

Deze gevoelens en ervaringen kunnen in allerlei vormen van kunst worden verwerkt. Het delen van deze unieke en persoonlijke kunstwerken zorgt voor meer aandacht en laat duizenden mensen, verspreid over de hele wereld, de impact van het leven met een zeldzame ziekte beter begrijpen.

Ga voor meer informatie naar: www.expressionofhope.com.

Last Updated: 22-11-2017
Contact

Genzyme Nederland*
Gooimeer 10
1411 DD Naarden
Tel: +31 35 699 1200

Verstuur e-mail

* Genzyme Nederland is onderdeel van Genzyme Europe B.V.

Genzyme Europe B.V.
Gooimeer 10
1411 DD Naarden
Tel: +31 35 699 1200
Fax: +31 35 694 3214

Verstuur e-mail

Mediacontact
Mignon van der Westerlaken
Director Corporate Affairs
Genzyme Benelux
Tel: +31 35 699 1200

Verstuur e-mail

Algemene informatie
Kamer van Koophandel Hilversum: 32050737
BTW-nummer: NL800256888B01

Over Genzyme

Genzyme is één van ’s werelds toonaangevende biotechnologiebedrijven.

Onderzoek

De focus van Genzyme’s onderzoek ligt op medische gebieden waar nieuwe therapieën een verschil kunnen maken.

Patiëntenorganisaties

Lees meer over de samenwerking en ondersteuning van Genzyme met een groot aantal patiëntenorganisaties.

infoBox