Wetenschap binnen Genzyme

Nederland


Binnen Genzyme vormt wetenschap de basis van al onze werkzaamheden. Onze R&D inspanningen zijn gericht op het ontwikkelingen en het beschikbaar maken van therapieën voor patiënten die nu nog niet, of niet voldoende, behandeld kunnen worden.

De ontwikkeling van een behandeling

Geïnspireerd door de mogelijkheid om het leven van patiënten te verbeteren, werken de wetenschappers van Genzyme aan baanbrekend medisch onderzoek en innovatieve technologie. De ontwikkeling van een goedgekeurde behandeling duurt lang en is complex, van de eerste ontdekking van een veelbelovend kandidaat-medicijn tot uitgebreid (pre-)klinisch onderzoek. Dit alles is noodzakelijk om een behandeling voor de patiënt beschikbaar te kunnen maken.

Vanaf het begin van het onderzoeksproces, worden werknemers van verschillende disciplines bij het proces betrokken om zo ieders deskundigheid optimaal te benutten. Door onze expertise in elke stap van het proces, hebben we de mogelijkheid om veel verschillende onderzoeksprogramma's te ontwikkelen:

  • Interne R&D - Onze onderzoekers in de moleculaire biologie en scheikunde ontdekken veelbelovende kandidaat-medicijnen die potentie laten zien voor de ontwikkeling van een adequate behandeling voor de patiënt. 
  • Ontwikkeling van externe R&D – Enkele van onze grootste successen liggen in het realiseren van het potentieel van externe bevindingen. Genzyme heeft vanuit verschillende samenwerkingsverbanden, een aantal veelbelovende bevindingen, die zich op dat moment nog in een vroeg onderzoek stadium bevonden, verder ontwikkeld om deze vervolgens voor de patiënt beschikbaar te maken. 
  • Het optimaliseren van bestaande behandelingen - Voortdurend verkennen we nieuwe mogelijkheden van onze huidige behandelingen, om patiënten nog beter te kunnen helpen. Zoals het optimaliseren van formuleringen of het uitbreiden van een label om nieuwe indicaties te kunnen behandelen.

Hoe het allemaal begon: Onze eerste behandeling

Het ontwikkelen van een nieuwe therapie is een langdurig en complex proces; het duurt vele jaren, kost miljoenen dollars, en vaak vallen veelbelovende middelen toch nog af. Volharding is een kenmerk van goede wetenschap, en dus een fundamenteel element van Genzyme’ s onderzoeks-filosofie. Het kostte Genzyme tien jaar om de eerste behandeling voor patiënten beschikbaar te maken: een first-in-class enzym vervanging voor het behandelen van de ziekte van Gaucher, een erfelijke aandoening. Het volhouden van dit lange traject kwam voort uit onze toewijding aan een kleine groep patiënten die geen ander alternatief had. Deze doorbraak veranderde het leven van deze patiënten en leidde eveneens tot de ontwikkeling van adequate behandelingen voor meer zeldzame ziekten.

Samenwerkingscultuur

Al jarenlang wordt Genzyme voor wetenschappers als één van de beste werkgevers aangewezen om te werken. De voornaamste reden is de samenwerkingscultuur gericht op innovatie. Onze wetenschappers en onderzoekers zijn volledig geïntegreerd in de hele bedrijfsvoering en zijn in alle fasen betrokken. Ze communiceren regelmatig met onze klinische-, commerciële-, regulatory experts en externe artsen om het mogelijk te maken levens van patiënten positief te beïnvloeden en nieuwe kansen te kunnen identificeren.

Onze onderzoeksfaciliteiten zijn gevestigd in de VS, rondom Boston. Deze situering stelt onze wetenschappers in staat om snel en gemakkelijk te schakelen, ideeën met elkaar te delen en samen te werken. Als onderdeel van de Sanofi Boston R & D Hub, kunnen onze onderzoeksteams een beroep doen op een breed scala aan expertise.

Onafhankelijke onderzoeks-subsidies

Genzyme’ s Investigator-Sponsored Studies (ISS) programma ondersteunt onderzoekers die geen deel uitmaken van Genzyme. Zij doen wel onderzoek naar onze behandelingen of ziektegebieden waar onze focus op ligt. De resultaten van dergelijke studies kunnen leiden tot een beter begrip van onze therapieën en bijbehorende mogelijke toepassingen, verbetering van de patiëntenzorg, en nieuwe ideeën voor verder onderzoek.

Daarnaast hebben we over de hele wereld sterke relaties opgebouwd met universiteiten, ziekenhuizen, bedrijven, ziekte-gerelateerde stichtingen en patiëntenorganisaties. Onze wetenschappers blijven op de hoogte van wetenschappelijke ontwikkelingen door onder andere conferenties, symposia en persoonlijke netwerken. Deze relaties en activiteiten helpen ons om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën, de regionale medische behoeften en praktijken, en om Regulatory en Market Access zaken in de verschillende landen beter te begrijpen.

Betrokken blijven helpt ons ook bij het identificeren van potentiële samenwerkingen; een essentieel onderdeel van ons bedrijf. We streven naar actief partnerschap, samenwerkingsverbanden, de mogelijkheid deel te nemen in veelbelovende projecten, mede-gesponsorde studies, en andere activiteiten om onze onderzoeksinspanningen te verbeteren. In de afgelopen jaren hebben we samengewerkt met onderzoekers bij universiteiten, onderzoeksinstellingen, bedrijven en overheidsinstanties om de wetenschap in te zetten voor patiënten die nu nog niet, of niet voldoende, behandeld kunnen worden.

Last Updated: 2-11-2015
Contact

Genzyme Nederland*
Gooimeer 10
1411 DD Naarden
Tel: +31 35 699 1200

Verstuur e-mail

* Genzyme Nederland is onderdeel van Genzyme Europe B.V.

Genzyme Europe B.V.
Gooimeer 10
1411 DD Naarden
Tel: +31 35 699 1200
Fax: +31 35 694 3214

Verstuur e-mail

Mediacontact
Mignon van der Westerlaken
Director Corporate Affairs
Genzyme Benelux
Tel: +31 35 699 1200

Verstuur e-mail

Algemene informatie
Kamer van Koophandel Hilversum: 32050737
BTW-nummer: NL800256888B01

infoBox